1. /
  2. Voor Cliënten
  3. /
  4. Blog
  5. /
  6. Woonkamer

Woonkamer in Boho-stijl - arrangementen en inspiraties voor een artistieke metamorfose van het interieur

woonkamer in boho-stijl

Populair bij kunstenaars, mode- en interieurontwerpers, verscheen het met zwier in appartementen omringd door het stadslawaai. De boho-stijl, zoals hij wordt genoemd, laat onbeperkte expressie toe in interieurontwerp, waardoor het een blijvende trend is geworden.

De boho-stijl is enorm divers, soms verrassend en intrigerend. Het is een wonderlijke mengeling van kleuren, texturen en patronen, waarin invloeden en elementen van verschillende tijdperken en culturen samenkomen, en daarom proberen wij zo graag de unieke sfeer ervan ook in onze huizen te introduceren.

Wij zullen u adviseren u uw woonkamer in boho stijl kunt inrichten zodat je er de essentie van deze unieke esthetiek in voelt: creativiteit, enthousiasme en lichtheid van het leven.

Boho-interieurs: een aantrekkelijk samenspel van kleuren en etnische motieven

Het eclectische karakter van boho betekent dat er geen vaste, geschreven regels zijn voor het ontwerpen van ruimtes in een deze stijl. Er zijn echter gemeenschappelijke praktijken die een goed uitgangspunt voor regelingen vormen:

  • Bohemien geïnspireerde ruimtes zijn gevuld met licht dat de unieke kleuren, texturen en etnische vormgeving van de ruimte op een prachtige manier tot hun recht laat komen
  • Boho laat waanzin toe. Er bestaat niet zoiets als "te veel". U gebruikt decoraties waarmee u een sfeer kunt scheppen die u bevalt en waarin u zich goed voelt. Dus ga je gang en combineer ogenschijnlijk niet passende unieke accessoires die je bijvoorbeeld op rommelmarkten kunt vinden
  • Verschillende soorten meubels en accessoires werken goed in boho-esthetiek. Uw belangrijkste taak is om ze vakkundig te combineren en zo de gewenste sfeer te scheppen.
woonkamer in boho-stijl
 
woonkamer in boho-stijl
 
modieuze schilderij voor de woonkamer the

Hoe richt je een woonkamer in boho-stijl in?

De woonkamer is het hart van het hele huis. Het is een ruimte die gezinsleden met elkaar verbindt en rust biedt na een dag hard werken. Boho heeft alles te maken met op de natuur geïnspireerde decoraties Daarom worden weelderige planten, houten elementen en warme kleuren een onlosmakelijk onderdeel van de woonkamer. Dus, wat zijn de beste ideeën voor een woonkamerinrichting in boho-stijl?

De kleuren van de muren in de boho woonkamer

De boho-stijl is sterk geëvolueerd sinds de eerste inspiraties uit de tijd van de bohemien-artistieke omgeving. Zijn karakter was toen kleurrijker en energieker. Vandaag de boho-stijl maakt kleurencombinaties in meer ingetogen kleuren mogelijk. De muurkleuren zijn bedoeld om een veilige achtergrond te creëren, waardoor de ongewone accessoires in contrasterende tinten meer tot uiting komen.

trendy lounge

De woonkamer ingericht in een boho-stijl zal worden gedomineerd door aardekleuren zoals beige, bruintinten, kaki of lichtere grijstinten. Er zal ook wit zijn, dat enigszins zal verwijzen naar de Scandinavische stijl, maar de verzadigde kleuren en patronen van decoratieve elementen zullen de originaliteit van het interieurontwerp benadrukken. Door een gedempte wandkleur aan te houden, ontstaat een harmonieuze basis voor de artistieke setting.

Woonkamermeubels in Boho-stijl

Woonkamermeubels in boho stijl zijn meubels met geschiedenis. Het hoeven niet per se originele accessoires uit vorige tijdperken te zijn. Ze zijn misschien gloednieuw, maar het is belangrijk dat ze eruitzien alsof ze leven hadden voordat ze bij je thuis kwamen. Het is belangrijk dat ze eruit zien alsof ze een eigen leven hebben gehad voordat ze bij u thuis kwamen, alsof ze gewoon op een bazaar in een afgelegen deel van Zuid-Amerika hebben gezeten.

Rotan, raffia en riet zijn klassieke materialen voor het maken van meubels in boho-stijl. De basis van de inrichting van de woonkamer wordt gevormd door een grote, comfortabele bank met zachte bekleding - vaak in pastelkleuren Prachtige rotan meubelen zullen de ruimte tropischer doen aanvoelen. Vintage meubels, zoals een ladekast, een kledingkast of een salontafel van donker hout, zullen perfect contrasteren met de ingetogen kleuren van de rest van de accessoires.

woonkamer in boho-stijl
woonkamer in boho-stijl

Vergeet de Marokkaanse poefs niet of de oorspronkelijk gerenoveerde stoelen van oma's zolder. Een groot aantal zachte rustplekken is essentieel om een ontspannende omgeving te creëren.

Natuurlijke materialen, etnische patronen en kamerplanten - de essentie van de boho-stijl

We gebruiken veel natuurlijke materialen bij de inrichting van een woonkamer in boho-stijl. Dit zijn voornamelijk textiel met rijke etnische patronen en dierenmotieven, zoals kussens, zachte dekens met franjes. Ze zijn ook erg populair als ze asymmetrisch worden opgehangen canvas afbeeldingen, hangende macramé, Perzische tapijten of je eigen handwerk.

U kunt nooit teveel kamerplanten in uw boho-huis hebben. De boho salon is gebaseerd op de natuur, die bijna elke hoek van de ruimte bedekt. Als je het je niet kunt veroorloven om veel planten in huis te hebben, kun je het interieur prachtig decoreren met decoraties zoals fotobehang met bloemen zijn natuur wallpapers.

woonkamer in boho-stijl

Voordat je je woonkamer in een boho-stijl gaat inrichten, moet je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt om hem in te richten. Boho stijl gaat over eindeloze lagen snuisterijen die, hoewel ze een visuele chaos creëren, er gewoon prachtig uitzien.

Boho woonkamer met een moderne twist

Wil je de moderne boho-stijl proberen? Niets eenvoudiger! Een moderne woonkamer in boho-stijl is vooral een gedurfde combinatie van kleuren. Het kunnen donkere kleuren van de muren zijn, of een mix van expressieve accessoires met ongebruikelijke kleuren en textuur.

Bij het inrichten van een moderne bohemian woonkamer kun je elegante elementen combineren met aantrekkelijke boho-chique accentendie zorgen voor een extra palet aan tinten en individualiteit. Combineer lichte muren met stoere vintage accessoires, of zet een metalen object naast rieten accessoires. Het ontwerp van de nieuwe woonkamer hangt af van het aantal ideeën voor dergelijke eclectische mixen in je hoofd.


FOTOBEHANG VOOR DE KEUKEN - EEN ORIGINELE MANIER OM EEN UNIEK INTERIEURONTWERP TE MAKEN

HOE RICHT JE EEN KLEINE SLAAPKAMER IN? KIJK EENS NAAR ONZE IDEEËN!

HOE JE GEMAKKELIJK EN EFFECTIEF JE BADKAMER KUNT VERANDEREN?

Lees ook:
Open keuken met woonkamer – arrangementen, inspiraties en ideeën
01.07.2024

Open keuken met woonkamer – arrangementen, inspiraties en ideeën

Welkom in een wereld waarin de keuken naadloos aansluit op de woonkamer, waardoor een harmonieuze en uitgestrekte ruimte ontstaat die gemeenschap en modern leven bevordert. Stel je voor dat je een heerlijke maaltijd bereidt terwijl je met familie of vrienden praat terwijl je op de bank zit, of terwijl je je kinderen in de woonkamer in de gaten houdt - en dat allemaal zonder muren die je scheiden.

meer
Spiegels en feng shui - hoe je hun energie kunt gebruiken in je interieurontwerp
24.05.2024

Spiegels en feng shui - hoe je hun energie kunt gebruiken in je interieurontwerp

In de wereld van Feng Shui zijn spiegels magische hulpmiddelen die geluk kunnen verdubbelen, rijkdom kunnen vermenigvuldigen en de geest kunnen verhelderen. Hun reflecterende oppervlakken zijn niet alleen om je uiterlijk te bewonderen; ze hebben transformerende krachten die de energie of Chi in je huis kunnen beïnvloeden.

meer
Kleur in huis: De psychologie van kleuren en hun invloed op de stemming
22.04.2024

Kleur in huis: De psychologie van kleuren en hun invloed op de stemming

Kleur beïnvloedt onze emoties en sfeer in huis. Dit artikel verkent het gebruik van kleuren, patronen en texturen om functionele en comfortabele ruimtes te creëren. Van rustgevende slaapkamerkleuren tot levendige woonkameraccenten, het juiste kleurgebruik kan welzijn verbeteren. Experimenteer en vind de ideale balans voor jouw stijl.

meer
Afbeeldingen voor de keuken en eetkamer - smakelijke inspiraties voor wanddecoratie
20.03.2024

Afbeeldingen voor de keuken en eetkamer - smakelijke inspiraties voor wanddecoratie

Het hart van het huis verdient meer dan alleen een functioneel ontwerp; het hunkert naar een snufje persoonlijkheid, een scheutje creativiteit en een flinke portie stijl. Keukens en eetkamers, epicentra van culinaire creaties en sociale bijeenkomsten, moeten niet alleen de functionaliteit weerspiegelen maar ook de warmte en persoonlijkheid van degenen die er wonen.

meer