1. /
  2. Voor Cliënten
  3. /
  4. Blog
  5. /
  6. Woonkamer

Woonkamer in Boho-stijl - arrangementen en inspiraties voor een artistieke metamorfose van het interieur

woonkamer in boho-stijl

Populair bij kunstenaars, mode- en interieurontwerpers, verscheen het met zwier in appartementen omringd door het stadslawaai. De boho-stijl, zoals hij wordt genoemd, laat onbeperkte expressie toe in interieurontwerp, waardoor het een blijvende trend is geworden.

De boho-stijl is enorm divers, soms verrassend en intrigerend. Het is een wonderlijke mengeling van kleuren, texturen en patronen, waarin invloeden en elementen van verschillende tijdperken en culturen samenkomen, en daarom proberen wij zo graag de unieke sfeer ervan ook in onze huizen te introduceren.

Wij zullen u adviseren u uw woonkamer in boho stijl kunt inrichten zodat je er de essentie van deze unieke esthetiek in voelt: creativiteit, enthousiasme en lichtheid van het leven.

Boho-interieurs: een aantrekkelijk samenspel van kleuren en etnische motieven

Het eclectische karakter van boho betekent dat er geen vaste, geschreven regels zijn voor het ontwerpen van ruimtes in een deze stijl. Er zijn echter gemeenschappelijke praktijken die een goed uitgangspunt voor regelingen vormen:

  • Bohemien geïnspireerde ruimtes zijn gevuld met licht dat de unieke kleuren, texturen en etnische vormgeving van de ruimte op een prachtige manier tot hun recht laat komen
  • Boho laat waanzin toe. Er bestaat niet zoiets als "te veel". U gebruikt decoraties waarmee u een sfeer kunt scheppen die u bevalt en waarin u zich goed voelt. Dus ga je gang en combineer ogenschijnlijk niet passende unieke accessoires die je bijvoorbeeld op rommelmarkten kunt vinden
  • Verschillende soorten meubels en accessoires werken goed in boho-esthetiek. Uw belangrijkste taak is om ze vakkundig te combineren en zo de gewenste sfeer te scheppen.
woonkamer in boho-stijl
 
woonkamer in boho-stijl
 
modieuze schilderij voor de woonkamer the

Hoe richt je een woonkamer in boho-stijl in?

De woonkamer is het hart van het hele huis. Het is een ruimte die gezinsleden met elkaar verbindt en rust biedt na een dag hard werken. Boho heeft alles te maken met op de natuur geïnspireerde decoraties Daarom worden weelderige planten, houten elementen en warme kleuren een onlosmakelijk onderdeel van de woonkamer. Dus, wat zijn de beste ideeën voor een woonkamerinrichting in boho-stijl?

De kleuren van de muren in de boho woonkamer

De boho-stijl is sterk geëvolueerd sinds de eerste inspiraties uit de tijd van de bohemien-artistieke omgeving. Zijn karakter was toen kleurrijker en energieker. Vandaag de boho-stijl maakt kleurencombinaties in meer ingetogen kleuren mogelijk. De muurkleuren zijn bedoeld om een veilige achtergrond te creëren, waardoor de ongewone accessoires in contrasterende tinten meer tot uiting komen.

trendy lounge

De woonkamer ingericht in een boho-stijl zal worden gedomineerd door aardekleuren zoals beige, bruintinten, kaki of lichtere grijstinten. Er zal ook wit zijn, dat enigszins zal verwijzen naar de Scandinavische stijl, maar de verzadigde kleuren en patronen van decoratieve elementen zullen de originaliteit van het interieurontwerp benadrukken. Door een gedempte wandkleur aan te houden, ontstaat een harmonieuze basis voor de artistieke setting.

Woonkamermeubels in Boho-stijl

Woonkamermeubels in boho stijl zijn meubels met geschiedenis. Het hoeven niet per se originele accessoires uit vorige tijdperken te zijn. Ze zijn misschien gloednieuw, maar het is belangrijk dat ze eruitzien alsof ze leven hadden voordat ze bij je thuis kwamen. Het is belangrijk dat ze eruit zien alsof ze een eigen leven hebben gehad voordat ze bij u thuis kwamen, alsof ze gewoon op een bazaar in een afgelegen deel van Zuid-Amerika hebben gezeten.

Rotan, raffia en riet zijn klassieke materialen voor het maken van meubels in boho-stijl. De basis van de inrichting van de woonkamer wordt gevormd door een grote, comfortabele bank met zachte bekleding - vaak in pastelkleuren Prachtige rotan meubelen zullen de ruimte tropischer doen aanvoelen. Vintage meubels, zoals een ladekast, een kledingkast of een salontafel van donker hout, zullen perfect contrasteren met de ingetogen kleuren van de rest van de accessoires.

woonkamer in boho-stijl
woonkamer in boho-stijl

Vergeet de Marokkaanse poefs niet of de oorspronkelijk gerenoveerde stoelen van oma's zolder. Een groot aantal zachte rustplekken is essentieel om een ontspannende omgeving te creëren.

Natuurlijke materialen, etnische patronen en kamerplanten - de essentie van de boho-stijl

We gebruiken veel natuurlijke materialen bij de inrichting van een woonkamer in boho-stijl. Dit zijn voornamelijk textiel met rijke etnische patronen en dierenmotieven, zoals kussens, zachte dekens met franjes. Ze zijn ook erg populair als ze asymmetrisch worden opgehangen canvas afbeeldingen, hangende macramé, Perzische tapijten of je eigen handwerk.

U kunt nooit teveel kamerplanten in uw boho-huis hebben. De boho salon is gebaseerd op de natuur, die bijna elke hoek van de ruimte bedekt. Als je het je niet kunt veroorloven om veel planten in huis te hebben, kun je het interieur prachtig decoreren met decoraties zoals fotobehang met bloemen zijn natuur wallpapers.

woonkamer in boho-stijl

Voordat je je woonkamer in een boho-stijl gaat inrichten, moet je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt om hem in te richten. Boho stijl gaat over eindeloze lagen snuisterijen die, hoewel ze een visuele chaos creëren, er gewoon prachtig uitzien.

Boho woonkamer met een moderne twist

Wil je de moderne boho-stijl proberen? Niets eenvoudiger! Een moderne woonkamer in boho-stijl is vooral een gedurfde combinatie van kleuren. Het kunnen donkere kleuren van de muren zijn, of een mix van expressieve accessoires met ongebruikelijke kleuren en textuur.

Bij het inrichten van een moderne bohemian woonkamer kun je elegante elementen combineren met aantrekkelijke boho-chique accentendie zorgen voor een extra palet aan tinten en individualiteit. Combineer lichte muren met stoere vintage accessoires, of zet een metalen object naast rieten accessoires. Het ontwerp van de nieuwe woonkamer hangt af van het aantal ideeën voor dergelijke eclectische mixen in je hoofd.


FOTOBEHANG VOOR DE KEUKEN - EEN ORIGINELE MANIER OM EEN UNIEK INTERIEURONTWERP TE MAKEN

HOE RICHT JE EEN KLEINE SLAAPKAMER IN? KIJK EENS NAAR ONZE IDEEËN!

HOE JE GEMAKKELIJK EN EFFECTIEF JE BADKAMER KUNT VERANDEREN?

Lees ook:
Rustieke slaapkamer - ideeën om je te inspireren om je kamer op te frissen!
16.05.2022

Rustieke slaapkamer - ideeën om je te inspireren om je kamer op te frissen!

Wil je rustieke ideeën in je slaapkamer verwerken? Wij hebben speciaal voor u de belangrijkste kenmerken van rustieke inrichting geselecteerd. Met deze ideeën krijgt uw kamer een warme en gezellige uitstraling - net als een landhuis.

meer
Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren? Urban jungle zonder geheimen
05.04.2022

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren? Urban jungle zonder geheimen

Urban jungle het is een stijl die vaak natuurlijk en organisch oogt, met kleurrijke accenten en een leuke sfeer. Urban jungle karakteriseert zich door een groot gebruik van groen, maar niet enkel in de vorm van planten, maar ook met het gebruik van decoratieve elementen.

meer
Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten
16.03.2022

Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten

In het geval van een thuiskantoor kunnen we de ruimte een veel persoonlijker karakter geven. Het is de moeite waard ervoor te zorgen dat er in onze omgeving dingen zijn die ons vreugde brengen en inspireren.

meer
Fotobehang voor de keuken - een originele manier om een uniek interieurontwerp te maken
19.07.2021

Fotobehang voor de keuken - een originele manier om een uniek interieurontwerp te maken

Muurbehang  versiert altijd ons interieur. We installeren ze graag in slaapkamers, woonkamers en ruimtes voor kinderen. Ze zijn ideaal als decoratieve elementen voor zowel moderne als klassieke kamers. Hoe zit het met de keuken? Is de installatie van een fotobehang in de keuken een goede oplossing? Jazeker We zullen u vertellen welk materiaal en thema van het fotobehang u moet kiezen, zodat u het perfect kunt afstemmen op uw huis en behoeften.

meer