1. /
  2. Voor Cliënten
  3. /
  4. Blog
  5. /
  6. Gids

Hoe richt je een kleine slaapkamer in? Kijk eens naar onze ideeën!

hoe de slaapkamers te versieren

Verhuis je naar een appartement waar grote dromen in smalle muren moeten worden opgesloten? Geen paniek! Wij zullen u vertellen hoe u een kleine slaapkamer in een onconventionele stijl kunt inrichten. Wij zullen adviseren, wat de moeite waard is om te gebruiken en wat zeker niet gebruikt moet worden. Het zal kort en bondig zijn - je zal zeker niet in slaap vallen bij het lezen!

Hoe richt je je slaapkamer in - goede raad komt altijd van pas

Als we ons afvragen hoe we een slaapkamer moeten inrichten, realiseren we ons vaak niet de kracht van kleur, die op de muren moet komen. En het doet er toe! Muurkleuren, waarmee een moderne slaapkamer in een flatgebouw of een groter huis kan worden verfraaid, zijn hoofdzakelijk de hieronder genoemde kleursoorten.

 • Blauw - geassocieerd met veiligheid en het brengen van aangename kalmte. Wees echter voorzichtig bij het kiezen van geschikte tinten - blauw kan heel goed het interieur afkoelen, en niemand wil horen over "het bevriezen van de atmosfeer" in de slaapkamer!
 • Wit - klassiek, universeel, altijd modieus en passend. Het past bij alle kleuren meubels en zet kleurrijke accessoires op de voorgrond. Hij houdt van minimalistische interieurs, maar vindt ook zijn plaats in boho-stijl. Het is tijdloos, maar ook moeilijk schoon te houden!
decoratie van een kleine slaapkamer
Slaapkamer decoratie
slaapkamer decoraties
slaapkamer decoratie
slaapkamer wanddecoraties
 • Groen - recentelijk aan populariteit gewonnen. Meestal grijpen we naar flessengroen, dat we combineren met zwart en goud. Dit is een mooie combinatie, maar wij raden deze aan voor grotere ruimtes, waar de zon vaak aanwezig is. Anders kunnen we de kamer overbelasten.
 • Roze - erg meisjesachtig en lief. Hoewel het helpt stress te verlichten en een kalmerend effect heeft op de ziel, moet het met voorzichtigheid worden gebruikt - vooral als er een vertegenwoordiger van de mannenwereld in de slaapkamer zal verblijven!
 • Grijs - een van de meest populaire kleuren in hedendaagse interieurs. Geen wonder - het is elegant en heel universeel. Het past goed bij witte en zwarte meubels. Kleurrijke accessoires storen het niet. Net als in het geval van blauw, moeten we eerder kiezen voor de warmere tinten. Het is ook goed om grijs te combineren met witte muren, vooral als het gaat om het inrichten van een kleine slaapkamer.

Kleuren voor een kleine slaapkamer moeten meer ingetogen zijn - wij raden aardekleuren en zachte pastels aan, die een echte revival beleven. Voor de liefhebbers van sterkere accenten kunnen bijvoorbeeld muurschilderingen een goede oplossing zijn, die het interieur dynamischer en origineler zullen maken, maar tegelijkertijd in combinatie met heldere kleuren de ruimte optisch niet zullen verkleinen.

Bij het zoeken naar ideeën voor een kleine slaapkamer, moeten we ook met het specifieke karakter van onze flat rekening houden. Als het een donkere kamer is, laten we beter diepe kleuren vallen. Daarnaast is het de moeite waard om met vorm en materialen te spelen - glanzende fronten reflecteren bijvoorbeeld het licht goed, waardoor de kamer lichter wordt.

decoratie van een kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer met een kleerkast kan met schuifdeuren met spiegels worden uitgerust - Dit is de beproefde manier om de kamer optisch te vergroten en het comfort van ons gebruik te vergroten - Ook verdwijnt het probleem van de plaats voor een spiegel die aan de muur hangt. En je weet altijd dat je er goed uitziet! Na een goede introductie, kunnen we overgaan tot de details...

Hoe richt je een kleine vierkante slaapkamer in?

Staat u midden in een vierkante kamer die op het punt staat uw droomslaapkamer te worden en weet u niet wat u ermee aan moet? We weten het al - en we helpen graag! In de eerste plaats heeft u redenen om blij te zijn - deze kamer is zeer mooi van vorm en geeft veel mogelijkheden tot indeling! U kunt het bed en de kasten praktisch vrij plaatsen, als de ruimte het toelaat.

Onze suggestie? Uw rustpunt in het alledaagse leven!

Verf de muren van een kleine vierkante slaapkamer in een zacht beige in een warme tint. Deze kleur houdt van witte kozijnen, deuren en een bed in dezelfde kleur. U kunt ook kiezen voor een meer onconventionele muurschildering in een beige tint met een zeer delicaat wit motief. Breng het aan op een van de muren. Meubels voor een kleine slaapkamer hoeven niet cliché en karakterloos te zijn - oh nee! Wij stellen u bijvoorbeeld een modern bed voor met een metalen, meer decoratief frame. Het is licht van expressie, en met kleine ruimtes is dat erg belangrijk!

hoe een kleine slaapkamer in een flatgebouw te regelen?

Voor een kleurrijke afwisseling kunt u een verfijnde kleur meubelen kiezen - bijvoorbeeld een turkooizen kleerkast (goed, als u er glanzende fronten bij kunt kiezen) of een ladekast. Als u een kleine slaapkamer inricht - kan deze laatste ook dienen als nachtkastje!

Slaapkamermuren zijn een goede plaats voor posters en schilderijen. Hang ze in een wolk van lijsten van verschillende afmetingen of kies voor minimalistische bloemmotieven op canvas. Het is van essentieel belang dat de kleuren goed overeenkomen met de tinten die in de kamer worden gebruikt - om een harmonieuze sfeer te handhaven. Alles wat je nodig hebt is een jute kleed en je bent klaar!

Hoe richt je een kleine slaapkamer in een flatgebouw modieus in?

Een kleine slaapkamer in een flatgebouw kan uw grote koninkrijk van nachtgeheimen en aangename ochtenden blijken te zijn. Benieuwd hoe je er je favoriete plek in je flat van maakt? Wij stellen voor.

Verf de muren wit. Maar er is geen sprake van verveling - zelfs een krappe slaapkamer in een flatgebouw kan op een onconventionele manier worden ingericht. Ons recept? Een interessante muurschildering! Voor een romanticus raden wij charmante pioenrozen aan. Een liefhebber van meer minimalistische patronen zal waarschijnlijk zijn gading vinden in een gezelschap van honingraatgeometrieën. Voor degenen die altijd naar de meest modieuze motieven op zoek zijn - boogt monstera steevast naar beneden.

meubels voor een kleine slaapkamer

Zoals u ziet, kunnen slaapkamermuren (de bovenstaande inspiraties zijn slechts een druppel in de oceaan van mogelijkheden!) worden aangekleed met accenten en kan hun karakter volledig worden veranderd. Maar laat het altijd in je stijl zijn - het is een manier om je onbetaalbaar te voelen. Niet overtuigd dat een muurschildering in uw ruimte zal werken? Blijf trouw aan de aardekleuren en versier een van de muren met een schilderij in gedempte kleuren.

Houd je kleine slaapkamermeubels - welke muurschildering je ook kiest - in lichte kleuren - wit of berkenhout is perfect. Monstera heeft een zwak voor zwart - wij adviseren u niet te kiezen voor een grote kast in deze tint - het zou de ruimte kunnen verzwaren. Het bedframe moet echter wel tegen een stootje kunnen en mooi contrasteren met het donkergroen van de bladeren. 

Goud doet het ook goed in deze kleine slaapkamer - speel met accenten en geef de ruimte wat meer pit met een vleugje rijkdom. Leef en slaap dan met plezier!


HOE JE GEMAKKELIJK EN EFFECTIEF JE BADKAMER KUNT VERANDEREN?

MODERNE DESIGNS IN GRIJS

Lees ook:
Rustieke slaapkamer - ideeën om je te inspireren om je kamer op te frissen!
16.05.2022

Rustieke slaapkamer - ideeën om je te inspireren om je kamer op te frissen!

Wil je rustieke ideeën in je slaapkamer verwerken? Wij hebben speciaal voor u de belangrijkste kenmerken van rustieke inrichting geselecteerd. Met deze ideeën krijgt uw kamer een warme en gezellige uitstraling - net als een landhuis.

meer
Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren? Urban jungle zonder geheimen
05.04.2022

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren? Urban jungle zonder geheimen

Urban jungle het is een stijl die vaak natuurlijk en organisch oogt, met kleurrijke accenten en een leuke sfeer. Urban jungle karakteriseert zich door een groot gebruik van groen, maar niet enkel in de vorm van planten, maar ook met het gebruik van decoratieve elementen.

meer
Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten
16.03.2022

Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten

In het geval van een thuiskantoor kunnen we de ruimte een veel persoonlijker karakter geven. Het is de moeite waard ervoor te zorgen dat er in onze omgeving dingen zijn die ons vreugde brengen en inspireren.

meer
Woonkamer in Boho-stijl - arrangementen en inspiraties voor een artistieke metamorfose van het interieur
10.08.2021

Woonkamer in Boho-stijl - arrangementen en inspiraties voor een artistieke metamorfose van het interieur

De boho-stijl is enorm divers, soms verrassend en intrigerend. Wij zullen u adviseren u uw woonkamer in boho stijl kunt inrichten zodat je er de essentie van deze unieke esthetiek in voelt: creativiteit, enthousiasme en lichtheid van het leven.

meer