1. /
    2. Nuttige informatie
    3. /
    4. MONTAGEHANDLEIDING

Montagehandleiding voor glaspanelen voor keukens

MONTAGE-INSTRUCTIES VOOR GLASPANELEN VOOR KEUKENS

LET OP! - Op de achterwand van het glaspaneel zijn ter bescherming enkele stroken dubbelzijdig klevend plakband geplakt. Verwijder NIET de beschermende folie/papier van de strips. Ontdoe de muur van stof en vettig vuil. Het is ook de moeite waard om de achterkant van het keukenpaneel schoon te vegen. Dit garandeert een stabiele bevestiging.

Om de glaspanelen op de keukenwand te plakken, raden we aan een oplosmiddelvrije montagelijm te gebruiken, de zogenaamde spiegellijm. Volgens onze tests garanderen andere lijmen geen stabiele bevestiging.

Een kleine hoeveelheid lijm (een druppel ter grootte van een boon is voldoende) wordt puntsgewijs, om de paar centimeter, op het midden van elk stip aangebracht. Na het aanbrengen van lijm, wordt het keukenpaneel stevig tegen de muur gedrukt.

BELANGRIJK - de uithardingstijd van de lijm is 24 tot 48 uur. Vergeet niet het paneel te ondersteunen nadat het tegen de muur gedrukt is - hetzij op het keukenblad, hetzij op een strip/wig. Pas na het verstrijken van de uithardingstijd van de lijm, d.w.z. uiterlijk na 48 uur, kan de steun verwijderd worden.

OPGELET - andere kleefmethodes gebruiken of lijm buiten de tape aanbrengen kan schade veroorzaken aan de afbeeldingen die niet onderhevig zijn aan klachten.
Daarnaast willen wij u erop wijzen dat wij bij een gasfornuis een minimale afstand van 20 cm van de branders adviseren, omdat de opdruk op het product hierdoor beschadigd kan raken.
Wij willen u er vriendelijk op wijzen dat keukenpanelen direct op een schone, stof- en vuilvrije muur geplaatst dienen te worden, wij nemen geen verantwoordelijkheid voor panelen die op een andere ondergrond worden geplaatst.

INSTRUCTIES VOOR HET MONTEREN VAN DE AFBEELDING OP 4 HANGERS

Bedankt voor het kopen van ons schilderij.
De montagekit bevat:
- 4 metalen hangers (waarvan twee verplaatsbaar, breder)
- 4 muurpluggen
- 4 bouten

Nadat je de juiste plek hebt gekozen om de afbeelding op te hangen, kun je overgaan tot de montage.

Eerst moet je 4 hangers in de muur bevestigen met schroeven en pluggen.

We raden aan om de hangers verticaal ten opzichte van elkaar te plaatsen, meet en markeer daarom bijvoorbeeld met een potlood op de muur waar je gaten boort.

Na het boren van de gaten, moet u de metalen hangers vastschroeven.
We raden aan om de vaste onderaan en de beweegbare bovenaan te bevestigen. Hierdoor schuift de foto makkelijker naar binnen.

Vervolgens moet je de afbeelding voorzichtig in de hangers steken. Een veilige optie is om het op de onderste, vaste hangers te laten rusten en het met behulp van beweegbare hangers aan de bovenste te bevestigen.

We raden aan om hangers niet in de uiterste hoeken van het schilderij te installeren, maar om ongeveer 10 cm aan elke kant van de rand van het schilderij te laten.

Onze montageset voor 4 hangers heeft standaard gelijke afmetingen. Afhankelijk van de grootte van het schilderij kan er een kleine opening zijn tussen het schilderij en de hanger, maar dit heeft geen invloed op de veiligheid van het gebruik. U kunt ze voorzichtig indrukken om de afbeelding niet te beschadigen.

INSTRUCTIES VOOR MONTAGE VAN DE HORIZONTALE / FOTOKLOK OP HAKEN

1) Plaats de pluggen in de muur op de juiste afstand van elkaar, op de gewenste hoogte

2) Probeer vervolgens de haken. Indien nodig kunnen ze licht gebogen worden

3) Bevestig de haken met schroeven

4) We hangen de klok / foto op de gemonteerde haken

De klok heeft schuimrubberen afstandhouders, die worden gebruikt om de klok uit te lijnen met de muur - onthoud dat de beschermfolie er niet van mag worden verwijderd.