1. /
    2. Voor Cliënten
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Slaapkamer

Rustieke slaapkamer - ideeën om je te inspireren om je kamer op te frissen!

Rustieke slaapkamer

Wil je rustieke ideeën in je slaapkamer verwerken? Wij hebben speciaal voor u de belangrijkste kenmerken van rustieke inrichting geselecteerd. Met deze ideeën krijgt uw kamer een warme en gezellige uitstraling - net als een landhuis.

Wat is rustiek?

Rustieke stijl is een trend die al een tijdje bezig is en in de designwereld steeds terugkomt. De rustieke stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en metaal. Dit is ook te zien in het gebruik van natuurlijk textiel zoals jute, linnen en wol. Het kleurenpalet bestaat vaak uit aarde-kleuren met bruin- en groentinten.

De rustieke stijl staat in contrast met de steriliteit van het moderne design, dat door het gebruik van roestvrij staal, graniet en marmer wordt gekenmerkt. Deze stijl is populair in woningen omdat het een gevoel van buiten zijn en natuurlijk leven weerspiegelt.

Er zijn veel verschillende soorten rustieke stijl, elk met hun eigen unieke kenmerken. Ze zijn ook verwerkt in andere ontwerpstijlen en de term "rustiek" zelf wordt ook gebruikt om voorwerpen zoals meubelen, kleding en juwelen aan te duiden.

Rustieke slaapkamer

De rustieke stijl die het meest in woningen wordt aangetroffen, wordt de "shabby chic"-stijl genoemd. De shabby chic stijl gebruikt vooral linnen en wol als basismaterialen. Deze materialen hebben vaak natuurlijke kleuren zoals bruin en grijs. Het gebruik van deze natuurlijke kleuren geeft deze esthetiek een meer rustieke uitstraling, in tegenstelling tot veel andere stijlen waarbij warme of felle kleuren worden gebruikt, zoals rood, groen en geel. In het algemeen zijn shabby chic stijlontwerpen bedoeld om er vintage uit te zien. Ze bevatten gewoonlijk ook elementen zoals structurele metalen accessoires, zichtbare baksteen, steen en houten vloeren.

De shabby chic stijl is de laatste tien jaar bijzonder in zwang geraakt. Het wordt vaak gebruikt in huisdecoratie omdat het de eigenaars in staat stelt een rustiek ontwerp te hebben met een lager budget. Deze stijl biedt ook een frisse kijk op de traditionele inrichting zonder uit de mode te raken.

Rustieke slaapkamermeubels

Het inrichten van een rustieke slaapkamer is een moeilijke taak. De kamer moet zo worden ingericht dat hij bij de algemene inrichting en het gevoel van het huis past. Rustieke meubelen zijn een populaire keuze voor slaapkamerinrichting. Dit komt omdat zij zorgen voor een warme en vriendelijke sfeer in de kamer.

De eerste stap is het kiezen van een rustiek slaapkamer thema. Je kunt kiezen voor romantisch of vintage. Als u niet zeker weet welke stijl u moet kiezen, kunt u altijd voor beide kiezen en in de kamer voor beide verschillende secties creëren. Als je eenmaal een thema hebt gekozen, is het tijd om je rustieke slaapkamer te gaan inrichten.

Rustieke slaapkamer

Het is belangrijk meubilair te kiezen dat bij het thema dat u hebt gekozen past. Als u de voorkeur aan een vintage look geeft, zorg er dan ook voor dat alle meubelstukken, inclusief het bedframe en het hoofdeinde, van hout zijn. Als een romantische stijl u daarentegen meer aanspreekt, zorg er dan voor dat er in de slaapkamer meubelstukken staan die van natuurlijke materialen zoals hout, steen of metaal gemaakt zijn.

De meest voorkomende keuzes voor een rustieke slaapkamer zijn houten meubelstukken, zoals espen, ceder, hickory en grenen (ladekasten, kasten, nachtkastjes, bed). Deze zullen elke slaapkamer omtoveren tot een statig slaapheiligdom vol schoonheid en duurzaamheid.

Hoe voeg je warmte toe aan je rustieke slaapkamer?

Het verwerken van textiel in uw kamer is een geweldige manier om warmte en textuur toe te voegen. Het kan zo eenvoudig zijn als het toevoegen van een paar spreien of kussens, of het kan zo ingewikkeld zijn als het installeren van gordijnen van vloer tot plafond.

Beddengoed, spreien en dekens zijn de belangrijkste textielsoorten in elke slaapkamer. Zij zijn het eerste wat u ziet wanneer u de kamer binnenkomt, dus moeten zij zorgvuldig worden gekozen. Het beddengoed moet van goede kwaliteit zijn, zodat het warm is in de winter en niet te zwaar op warmere dagen. Organische vezels zijn ook belangrijk, omdat ze zachter en warmer zijn dan synthetisch textiel.

Rustieke slaapkamer

De sleutel tot een unieke, rustieke inrichting is het aanbrengen op het bed van natuurlijke materialen en stoffen dien bij aanraking aangenaam voelen. Dergelijke lagen verhogen de visuele aantrekkelijkheid en helpen een gezellige ruimte te creëren, perfect om te ontspannen na een zware dag.

In een rustieke slaapkamer is de passende verlichting ook van groot belang. Het zal voor een sfeervolle en uitnodigende atmosfeer zorgen. Denk aan gevlochten rotanlampkappen op de nachtkastjes, die het rustieke gevoel van de ruimte zullen versterken.

Vloerkleden geweven van natuurlijke materialen zoals jute zijn ook een geweldige aanvulling en houden uw voeten zacht wanneer u uit bed stapt. Of doe eens gek en haal wat pluizige wollen tapijten.

Ook andere decoratieve voorwerpen kunnen tot een warmere sfeer in de slaapkamer bijdragen. Denk aan geurkaarsen, bloemenschilderijen en macramé wandkunst. Schilderijen in de slaapkamer zullen de perfecte touch geven!

Rustieke slaapkamer

Versier een rustieke slaapkamer met kleurrijke bloemen

Een rustieke slaapkamer versieren met kleurrijke bloemen is een geweldig idee. Als kleine accenten kunt u bijvoorbeeld planten in kleipotten gebruiken om een rustgevende sfeer te creëren en wat kleur aan de kamer toe te voegen.

Er zijn veel verschillende soorten bloemen die u kunt gebruiken om uw rustieke slaapkamer te versieren. Bijvoorbeeld orchideeën of Afrikaanse viooltjes, die prachtig staan op houten meubelen. Of gebruik palmbomen en varens voor een meer tropisch gevoel. Kies planten die gemakkelijk te verzorgen zijn - je bent tenslotte in de slaapkamer om te ontspannen, niet om na te denken over het feit dat je je planten speciaal moet verzorgen!

Lees ook:
Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren? Urban jungle zonder geheimen
05.04.2022

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren? Urban jungle zonder geheimen

Urban jungle het is een stijl die vaak natuurlijk en organisch oogt, met kleurrijke accenten en een leuke sfeer. Urban jungle karakteriseert zich door een groot gebruik van groen, maar niet enkel in de vorm van planten, maar ook met het gebruik van decoratieve elementen.

meer
Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten
16.03.2022

Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten

In het geval van een thuiskantoor kunnen we de ruimte een veel persoonlijker karakter geven. Het is de moeite waard ervoor te zorgen dat er in onze omgeving dingen zijn die ons vreugde brengen en inspireren.

meer
Woonkamer in Boho-stijl - arrangementen en inspiraties voor een artistieke metamorfose van het interieur
10.08.2021

Woonkamer in Boho-stijl - arrangementen en inspiraties voor een artistieke metamorfose van het interieur

De boho-stijl is enorm divers, soms verrassend en intrigerend. Wij zullen u adviseren u uw woonkamer in boho stijl kunt inrichten zodat je er de essentie van deze unieke esthetiek in voelt: creativiteit, enthousiasme en lichtheid van het leven.

meer
Fotobehang voor de keuken - een originele manier om een uniek interieurontwerp te maken
19.07.2021

Fotobehang voor de keuken - een originele manier om een uniek interieurontwerp te maken

Muurbehang  versiert altijd ons interieur. We installeren ze graag in slaapkamers, woonkamers en ruimtes voor kinderen. Ze zijn ideaal als decoratieve elementen voor zowel moderne als klassieke kamers. Hoe zit het met de keuken? Is de installatie van een fotobehang in de keuken een goede oplossing? Jazeker We zullen u vertellen welk materiaal en thema van het fotobehang u moet kiezen, zodat u het perfect kunt afstemmen op uw huis en behoeften.

meer