1. /
    2. Voor Cliënten
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Kantoor

Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten

Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten

Sommige mensen geloven dat georganiseerd zijn de sleutel tot productief zijn is. Dit is slechts gedeeltelijk waar. Georganiseerd zijn maakt het gemakkelijker om te vinden wat je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt, maar als je geen goede werkruimte hebt voorbereid, zal je productiviteit er toch onder lijden. Als je op zoek bent naar de beste manier om uw thuiskantoor in te richten voor maximale productiviteit, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

De werkzone aanwijzen - waar moet je het kantoor in jouw huis inrichten?

De locatie van het thuiskantoor is erg belangrijk. Het heeft invloed op de kwaliteit van ons werk op afstand, dus de eerste stap is: aanduiding van de ruimte voor een thuiskantoor.

Privacy is essentieel bij het thuiswerken. Het zal ons afsnijden van elk geluid dat ons kan afleiden. Een aparte ruimte voor een thuiskantoor is een groot pluspunt, maar wat als we zo'n plek niet hebben en we ons kantoor in een gemeenschappelijke ruimte moeten inrichten? Het is de moeite waard om na te denken richt je thuiskantoor in in op maat gemaakte kastendie daarna gemakkelijk gesloten kan worden. Een andere oplossing kan zijn: een schuurtje of ruimte onder de trap omtoveren tot kantoor. Dit zijn geweldige ideeën als je weinig ruimte hebt.

Een handige oplossing zijn ook mobiele wanden. Ze kunnen gemakkelijk worden geplaatst waar we gaan werken en na het werk worden opgevouwen en verborgen. Deze scheiding van de rest van het huis zal zeker van invloed zijn op jouw werkefficiëntie.

 
Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten
 
Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten
 

Het wordt aanbevolen om het bureau voor een raam te plaatsen, omdat dit zorgt voor frisse lucht en vitamine D en de hinderlijke weerkaatsing van licht op het computerscherm wordt vermeden. Het uitzicht vanuit het raam heeft ook een kalmerend effect op ons - te korte pauzes van het scherm zullen onze ogen zeker bedanken.

Een georganiseerde ruimte is een heldere brein

Een drukke werkplek voor afstand kan een negatieve invloed op creativiteit en productiviteit hebben. Het is de moeite waard om een lijst te maken van dingen die onze ruimte vervuilen. Probeer voor elk item in de kamer een specifieke plaats te creëren om geen nieuwe rommel te creëren.

Thuiskantoren zijn meestal kleiner dan die we in bedrijven hebben, dus organisatie is erg belangrijk. Het is de moeite waard om planken en opbergdozen in te slaan om papieren en andere kleine voorwerpen effectief te verbergen. Als je geen vaste werkplek hebt, is het de moeite waard om een voorraad aan te leggen opbergdoos op wielen. Het kan gemakkelijk worden gedragen en geef jezelf meer veelzijdigheid wanneer je jouw thuiskantoor moet verplaatsen.

 
Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten
 
Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten
 
Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten
 

Meubels en accessoires in het thuiskantoor die het comfort van werken op afstand zullen verbeteren

Passend meubels is de basis voor het functioneren van een thuiskantoor. Ze zullen ons werkcomfort garanderen en onze productiviteit beïnvloeden. De basis van het thuiskantoor is een bureau en een fauteuil. Het bureau moet voldoende ruimte hebben voor het beeldscherm, documenten en extra kantooraccessoires. Het is de moeite waard om de meubelmarkt te verkennen om de beste maat en vorm van een bureau voor ons huis te kiezen.

Het belangrijkste apparaat in een thuiskantoor is een stoel. Het is ook de moeite waard om te investeren in een ergonomische werkplek om jezelf te beschermen tegen rugpijn en de daaruit voortvloeiende wervelkolomaandoeningen. Als we ons geen nieuw meubels kunnen veroorloven, kunnen we onze uitrusting verbeteren - nieuwe / extra schokabsorptie, schilderen, stoffen bekleding.

Bij het inrichten van een kantoor aan huis is natuurlijk licht belangrijk, maar ook extra licht verlichting. Ideaal wordt het gerichte licht van een bureaulamp gecombineerd met sfeervolle plafondverlichting.

Een beetje creativiteit bij het personaliseren van de ruimte

In het geval van een thuiskantoor kunnen we de ruimte een veel persoonlijker karakter geven. Het is de moeite waard ervoor te zorgen dat er in onze omgeving dingen zijn die ons vreugde brengen en inspireren. Het kantoor moet functioneel zijn, maar het is veel beter om te werken op een plek waar onze persoonlijkheid zichtbaar is. Hangende planken zijn handig om onze favoriete dingen te laten zien. Je kan je favoriete boeken op zetten, afbeeldingen en foto's. Prikborden zijn ook een geweldig idee, dat ons niet alleen helpt om de rommel op het bureau op te ruimen, maar ook een plek zal zijn om onze creativiteit te tonen.

Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten

Groen op kantoor - potplanten en hun invloed op ons welzijn

Vegetatie heeft een rustgevend effect op mensen, het kan hun creativiteit en werkefficiëntie aantasten. Ze bevochtigen de lucht en ondersteunen de zuivering ervan, wat erg belangrijk is op een plek met bijvoorbeeld een elektronisch apparaat. Ze zijn geweldig voor potentieel stressvolle omgevingen, omdat ze je humeur enorm verbeteren. Ze zullen niet alleen een decoratief element zijn dat ons bureau zal opfleuren, maar zal ook een uitstekende springplank van het werk worden, slaperigheid en hoofdpijn verminderen. Je mag ze niet vergeten bij het plannen van je nieuwe thuiskantoor.

Lees ook:
Open keuken met woonkamer – arrangementen, inspiraties en ideeën
01.07.2024

Open keuken met woonkamer – arrangementen, inspiraties en ideeën

Welkom in een wereld waarin de keuken naadloos aansluit op de woonkamer, waardoor een harmonieuze en uitgestrekte ruimte ontstaat die gemeenschap en modern leven bevordert. Stel je voor dat je een heerlijke maaltijd bereidt terwijl je met familie of vrienden praat terwijl je op de bank zit, of terwijl je je kinderen in de woonkamer in de gaten houdt - en dat allemaal zonder muren die je scheiden.

meer
Spiegels en feng shui - hoe je hun energie kunt gebruiken in je interieurontwerp
24.05.2024

Spiegels en feng shui - hoe je hun energie kunt gebruiken in je interieurontwerp

In de wereld van Feng Shui zijn spiegels magische hulpmiddelen die geluk kunnen verdubbelen, rijkdom kunnen vermenigvuldigen en de geest kunnen verhelderen. Hun reflecterende oppervlakken zijn niet alleen om je uiterlijk te bewonderen; ze hebben transformerende krachten die de energie of Chi in je huis kunnen beïnvloeden.

meer
Kleur in huis: De psychologie van kleuren en hun invloed op de stemming
22.04.2024

Kleur in huis: De psychologie van kleuren en hun invloed op de stemming

Kleur beïnvloedt onze emoties en sfeer in huis. Dit artikel verkent het gebruik van kleuren, patronen en texturen om functionele en comfortabele ruimtes te creëren. Van rustgevende slaapkamerkleuren tot levendige woonkameraccenten, het juiste kleurgebruik kan welzijn verbeteren. Experimenteer en vind de ideale balans voor jouw stijl.

meer
Afbeeldingen voor de keuken en eetkamer - smakelijke inspiraties voor wanddecoratie
20.03.2024

Afbeeldingen voor de keuken en eetkamer - smakelijke inspiraties voor wanddecoratie

Het hart van het huis verdient meer dan alleen een functioneel ontwerp; het hunkert naar een snufje persoonlijkheid, een scheutje creativiteit en een flinke portie stijl. Keukens en eetkamers, epicentra van culinaire creaties en sociale bijeenkomsten, moeten niet alleen de functionaliteit weerspiegelen maar ook de warmte en persoonlijkheid van degenen die er wonen.

meer