1. /
    2. Voor Cliënten
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inspiraties

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren? Urban jungle zonder geheimen

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren

Zijn er hier liefhebbers van verre reizen, die herinneringen van tropische vakanties zouden willen transporteren naar hun huis? In een interieur geïnspireerd op exotische planten en dierenmotieven zullen jullie je voelen als in een verre Amazonenjungle of in zonrijk Afrika.

Stijl urban jungle - interieurkenmerk

De trends in interieurdesign veranderen constant, maar er bestaan tijdloze ideeën, die nooit uit de mode raken. Een van die ideeën is het gebruik van natuurlijke elementen zoals hout, steen of planten om een uitnodigende omgeving te creëren. Die elementen vullen elke ruimte met leven en zorgen ervoor dat we ons thuis voelen.

En zo is de stijl urban jungle nu ook. Het is een stijl die vaak natuurlijk en organisch oogt, met kleurrijke accenten en een leuke sfeer. Urban jungle karakteriseert zich door een groot gebruik van groen, maar niet enkel in de vorm van planten, maar ook met het gebruik van decoratieve elementen zoals behang met kleurmotief of posters met exotische planten.

Een interieur in de stijl urban jungle zal gevuld zijn met aarde-, hout- en terracota-tinten. Er wordt aangenomen dat muren wit moeten zijn om een uitstekende achtergrond te vormen voor groene ornamenten en natuurlijk hout. Het is echter de moeite waard om te denken aan meer aantrekkelijke tinten voor muren en plafonds, in een donkergroene tint.

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren

Potplanten in een urban jungle-ruimte

Het belangrijkste element van decoratie in de stijl urban jungle zijn planten. Planten in grote hoeveelheden! Ga er daarom volledig voor tijdens de decoratie. Speel voluit met de hoeveelheid, soorten en kleuren van de planten. Hoe meer ervan zich in je thuisplek bevindt, hoe beter!

Denk er echter aan om je voor de aankoop goed voor te bereiden. Controleer welke soort bodem en hoeveel licht ze nodig hebben en hoe vaak je ze water moet geven. Vind planten die zullen overeenkomen met je ervaringsniveau.

Huisplanten worden het vaakst gebruikt voor interieurs ontworpen in de stijl urban jungle:

• Vioolbladplant
• Bananenplant
• Alocasia
• Gatenplant

• Paradijsvogelplant
• Goudpalm
• Klimplant b.v. drakenklimop of philodendron

Het is interessant om in het arrangement ook traditionele succulenten en kaktussen in te voegen. Bovendien kun je ook kiezen voor het gebruik van zaailingen van zgn. luchtplanten.

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren

Uitrusting en accessoires in de geest van urban jungle

In de ruimte in de stijl urban jungle zullen meubels en decoratie uitgevoerd in materialen als riet, hout, bambus of terracota het beste passen. Die materialen vervolledigen niet alleen de stilistiek van de urban jungle, maar zullen veel langer meegaan dan uitrusting uit kunststof.

Behalve een kast, een commode en een salontafel mogen er in interieurs in de stijl urban jungle geen planken ontbreken. Ze hebben een sleutelbetekenis voor het ontwerp van de ruimte in deze stilistiek, vermits ze ideaal zijn voor het uitstallen van potplanten. Je kunt ze op verschillende plaatsen hangen en op verschillende hoogtes. Hang ze boven de televisie, het bed of de bank. Hang boven het raam plafondplanken, om er prachtig klimplanten op te kunnen zetten. Indien je iets opvallenders verkiest, kun je denken aan de aankoop van een houten plank die doet denken aan een ladder en er b.v. kaktussen of andere potplanten op zetten.

Een beetje subtiliteit aan de ruimte zullen plushen banken en poefen, wollen dekens en kussens en shaggy tapijten brengen. Macrames, tapijtwerk of posters in plantenmotieven zullen de muren in een exotisch klimaat gieten. Ook het gebruik van lamellen die zich als boomstammen trots aan de muur zullen presenteren, is heel erg in de mode. Het is ook interessant om een vloerkleed in tropisch groen met de lambrisering te verbinden.

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren

Wanddecoraties met natuurmotief

In een huis in de stijl van urban jungle passen ideaal afbeeldingen van bladeren en bloemen, landschapsbeelden en andere decoratieve elementen die geconcentreerd zijn op natuurmotieven. De meeste aandacht dient te worden besteed aan vloerkleden met junglemotief of in tropische motieven. Interieurontwerpen in het klimaat van urban jungle steunen hoofdzakelijk op onze creativiteit, daarom kun je ook zelf wanddecoratie voorbereiden. Het is genoeg om lijsten en bladeren van potplanten te hebben om er prachtige afdrukken voor inbinding van te maken.

Met een paar goed gekozen accessoires en een grote hoeveelheid planten is het heel gemakkelijk om het interieur een jungleklimaat te geven. Er staat niets in de weg om urban jungle in elke ruimte van het huis of het appartement toe te passen. Laat je fantasie de vrije loop en creëer die uitzonderlijke sfeer in je eigen plekje.

Lees ook:
Rustieke slaapkamer - ideeën om je te inspireren om je kamer op te frissen!
16.05.2022

Rustieke slaapkamer - ideeën om je te inspireren om je kamer op te frissen!

Wil je rustieke ideeën in je slaapkamer verwerken? Wij hebben speciaal voor u de belangrijkste kenmerken van rustieke inrichting geselecteerd. Met deze ideeën krijgt uw kamer een warme en gezellige uitstraling - net als een landhuis.

meer
Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten
16.03.2022

Home offie - 5 manieren om je thuiskantoor in te richten

In het geval van een thuiskantoor kunnen we de ruimte een veel persoonlijker karakter geven. Het is de moeite waard ervoor te zorgen dat er in onze omgeving dingen zijn die ons vreugde brengen en inspireren.

meer
Woonkamer in Boho-stijl - arrangementen en inspiraties voor een artistieke metamorfose van het interieur
10.08.2021

Woonkamer in Boho-stijl - arrangementen en inspiraties voor een artistieke metamorfose van het interieur

De boho-stijl is enorm divers, soms verrassend en intrigerend. Wij zullen u adviseren u uw woonkamer in boho stijl kunt inrichten zodat je er de essentie van deze unieke esthetiek in voelt: creativiteit, enthousiasme en lichtheid van het leven.

meer
Fotobehang voor de keuken - een originele manier om een uniek interieurontwerp te maken
19.07.2021

Fotobehang voor de keuken - een originele manier om een uniek interieurontwerp te maken

Muurbehang  versiert altijd ons interieur. We installeren ze graag in slaapkamers, woonkamers en ruimtes voor kinderen. Ze zijn ideaal als decoratieve elementen voor zowel moderne als klassieke kamers. Hoe zit het met de keuken? Is de installatie van een fotobehang in de keuken een goede oplossing? Jazeker We zullen u vertellen welk materiaal en thema van het fotobehang u moet kiezen, zodat u het perfect kunt afstemmen op uw huis en behoeften.

meer