1. /
    2. Voor Cliënten
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inspiraties

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren? Urban jungle zonder geheimen

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren

Zijn er hier liefhebbers van verre reizen, die herinneringen van tropische vakanties zouden willen transporteren naar hun huis? In een interieur geïnspireerd op exotische planten en dierenmotieven zullen jullie je voelen als in een verre Amazonenjungle of in zonrijk Afrika.

Stijl urban jungle - interieurkenmerk

De trends in interieurdesign veranderen constant, maar er bestaan tijdloze ideeën, die nooit uit de mode raken. Een van die ideeën is het gebruik van natuurlijke elementen zoals hout, steen of planten om een uitnodigende omgeving te creëren. Die elementen vullen elke ruimte met leven en zorgen ervoor dat we ons thuis voelen.

En zo is de stijl urban jungle nu ook. Het is een stijl die vaak natuurlijk en organisch oogt, met kleurrijke accenten en een leuke sfeer. Urban jungle karakteriseert zich door een groot gebruik van groen, maar niet enkel in de vorm van planten, maar ook met het gebruik van decoratieve elementen zoals behang met kleurmotief of posters met exotische planten.

Een interieur in de stijl urban jungle zal gevuld zijn met aarde-, hout- en terracota-tinten. Er wordt aangenomen dat muren wit moeten zijn om een uitstekende achtergrond te vormen voor groene ornamenten en natuurlijk hout. Het is echter de moeite waard om te denken aan meer aantrekkelijke tinten voor muren en plafonds, in een donkergroene tint.

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren

Potplanten in een urban jungle-ruimte

Het belangrijkste element van decoratie in de stijl urban jungle zijn planten. Planten in grote hoeveelheden! Ga er daarom volledig voor tijdens de decoratie. Speel voluit met de hoeveelheid, soorten en kleuren van de planten. Hoe meer ervan zich in je thuisplek bevindt, hoe beter!

Denk er echter aan om je voor de aankoop goed voor te bereiden. Controleer welke soort bodem en hoeveel licht ze nodig hebben en hoe vaak je ze water moet geven. Vind planten die zullen overeenkomen met je ervaringsniveau.

Huisplanten worden het vaakst gebruikt voor interieurs ontworpen in de stijl urban jungle:

• Vioolbladplant
• Bananenplant
• Alocasia
• Gatenplant

• Paradijsvogelplant
• Goudpalm
• Klimplant b.v. drakenklimop of philodendron

Het is interessant om in het arrangement ook traditionele succulenten en kaktussen in te voegen. Bovendien kun je ook kiezen voor het gebruik van zaailingen van zgn. luchtplanten.

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren

Uitrusting en accessoires in de geest van urban jungle

In de ruimte in de stijl urban jungle zullen meubels en decoratie uitgevoerd in materialen als riet, hout, bambus of terracota het beste passen. Die materialen vervolledigen niet alleen de stilistiek van de urban jungle, maar zullen veel langer meegaan dan uitrusting uit kunststof.

Behalve een kast, een commode en een salontafel mogen er in interieurs in de stijl urban jungle geen planken ontbreken. Ze hebben een sleutelbetekenis voor het ontwerp van de ruimte in deze stilistiek, vermits ze ideaal zijn voor het uitstallen van potplanten. Je kunt ze op verschillende plaatsen hangen en op verschillende hoogtes. Hang ze boven de televisie, het bed of de bank. Hang boven het raam plafondplanken, om er prachtig klimplanten op te kunnen zetten. Indien je iets opvallenders verkiest, kun je denken aan de aankoop van een houten plank die doet denken aan een ladder en er b.v. kaktussen of andere potplanten op zetten.

Een beetje subtiliteit aan de ruimte zullen plushen banken en poefen, wollen dekens en kussens en shaggy tapijten brengen. Macrames, tapijtwerk of posters in plantenmotieven zullen de muren in een exotisch klimaat gieten. Ook het gebruik van lamellen die zich als boomstammen trots aan de muur zullen presenteren, is heel erg in de mode. Het is ook interessant om een vloerkleed in tropisch groen met de lambrisering te verbinden.

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren

Hoe je huis in de stijl van urban jungle decoreren

Wanddecoraties met natuurmotief

In een huis in de stijl van urban jungle passen ideaal afbeeldingen van bladeren en bloemen, landschapsbeelden en andere decoratieve elementen die geconcentreerd zijn op natuurmotieven. De meeste aandacht dient te worden besteed aan vloerkleden met junglemotief of in tropische motieven. Interieurontwerpen in het klimaat van urban jungle steunen hoofdzakelijk op onze creativiteit, daarom kun je ook zelf wanddecoratie voorbereiden. Het is genoeg om lijsten en bladeren van potplanten te hebben om er prachtige afdrukken voor inbinding van te maken.

Met een paar goed gekozen accessoires en een grote hoeveelheid planten is het heel gemakkelijk om het interieur een jungleklimaat te geven. Er staat niets in de weg om urban jungle in elke ruimte van het huis of het appartement toe te passen. Laat je fantasie de vrije loop en creëer die uitzonderlijke sfeer in je eigen plekje.

Lees ook:
Open keuken met woonkamer – arrangementen, inspiraties en ideeën
01.07.2024

Open keuken met woonkamer – arrangementen, inspiraties en ideeën

Welkom in een wereld waarin de keuken naadloos aansluit op de woonkamer, waardoor een harmonieuze en uitgestrekte ruimte ontstaat die gemeenschap en modern leven bevordert. Stel je voor dat je een heerlijke maaltijd bereidt terwijl je met familie of vrienden praat terwijl je op de bank zit, of terwijl je je kinderen in de woonkamer in de gaten houdt - en dat allemaal zonder muren die je scheiden.

meer
Spiegels en feng shui - hoe je hun energie kunt gebruiken in je interieurontwerp
24.05.2024

Spiegels en feng shui - hoe je hun energie kunt gebruiken in je interieurontwerp

In de wereld van Feng Shui zijn spiegels magische hulpmiddelen die geluk kunnen verdubbelen, rijkdom kunnen vermenigvuldigen en de geest kunnen verhelderen. Hun reflecterende oppervlakken zijn niet alleen om je uiterlijk te bewonderen; ze hebben transformerende krachten die de energie of Chi in je huis kunnen beïnvloeden.

meer
Kleur in huis: De psychologie van kleuren en hun invloed op de stemming
22.04.2024

Kleur in huis: De psychologie van kleuren en hun invloed op de stemming

Kleur beïnvloedt onze emoties en sfeer in huis. Dit artikel verkent het gebruik van kleuren, patronen en texturen om functionele en comfortabele ruimtes te creëren. Van rustgevende slaapkamerkleuren tot levendige woonkameraccenten, het juiste kleurgebruik kan welzijn verbeteren. Experimenteer en vind de ideale balans voor jouw stijl.

meer
Afbeeldingen voor de keuken en eetkamer - smakelijke inspiraties voor wanddecoratie
20.03.2024

Afbeeldingen voor de keuken en eetkamer - smakelijke inspiraties voor wanddecoratie

Het hart van het huis verdient meer dan alleen een functioneel ontwerp; het hunkert naar een snufje persoonlijkheid, een scheutje creativiteit en een flinke portie stijl. Keukens en eetkamers, epicentra van culinaire creaties en sociale bijeenkomsten, moeten niet alleen de functionaliteit weerspiegelen maar ook de warmte en persoonlijkheid van degenen die er wonen.

meer